POTREBUJEME:
Cesto: 500g polohrubej múky
250ml mlieka
100 hery
80g cukru
30g droždia
2 žĺtky
soľ
1 vanilkový cukor
citrónová kôra
Tvarohová plnka: 300g tvarohu,70g cukru
50g masla
2 vajcia
1 vanilkový cukor
citrónová kôra
soľ
Lekvárová plnka:300g lekváru
1 PL rumu
kryštáľový cukor
citrónová kôra.
Mrvenička:50g polohrubej múky
Mrvenička:50g polohrubej múky
30g masla
1PL kryštálového cukru
POSTUP
Z vlažného mlieka,lyžičky cukru a droždia si urobíme kvások a necháme ho vykysnúť.Do múky pridáme soľ, citrónovú koru, vanilkový cukor, vykysnutý kvások a vlažné mlieko zmiešané s 2 žĺtkami a roztopenou herou. Vypracujeme vláčne cesto, poprašíme múkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.
Z uvedených prísad si pripravíme mrveničku, lekvárovú a tvarohovú plnku.
Vykysnuté cesto si vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Povykrajume kolieska, ktoré ponaťahujeme a naplníme tvarohovou plnkou. Do stredu takto pripravených koláčikov si urobíme priehlbinku. Potrieme žĺtkom a plníme lekvárovou plnkou a na vrch dáme mrveničku.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 až 30 minút (závisí od druhu trúby) pri 180 stupňoch.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára