Milujem všetko čo chodí okolo čokolády. A preto milujem aj tieto čokoládové mafiny, ktoré najradšej servírujem so zmrzlinou ešte pekne za horúca, keď sa zmrzlinka pekne roztopí.
POTREBUJEME:
- 100 g horkej čokolády (čím vyššie percento kakaa tým lepšie)
- 1 PL kakaa
- 1/2 šálky masla
- 2 šálky polohrubej múky
- 1/2 šálky hnedého cukru
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL soli
- 2 vajcia
- 2/3 šálky acidofilného mlieka prípadne kefíru
- pikantný džem
- maslo na vymastenie formy
- múku na vysypanie formy
POSTUP:
- Trúbu predhrejeme na 180°C.
- Mafinové formy si vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- Tmavú čokoládu s maslom si roztopíme v mikrovlnke. Nezabudnite miešať asi v 30 sekundových intervaloch aby Vám čokoláda nezhorela. ;-) Odporci mikrovlnky možu roztopiť čokoládu s maslom nad parou. Roztopenú čokoládu s maslom necháme vychladnúť.
- Kým nám čokoládu bude chladnúť v jednej miske si zmiešame suché ingrediencie: múku, kakao, cukor, prášok na pečenie a soľ.
- V druhej miske vymiešame mokré ingrediencie: vajcia s acidofilným mliekom.
- Mokré ingrediencie vmiešame do misky so suchými ingredienciami spolu s čokoládou a maslom.
- Dokladne premiešame. Nemiešame však príliš dlho, lebo potom cesto po upečení ostane ťažké a husté.
- Lyžicou naplníme mafinové formy cestom do polovičky.
- Na každý "mafin" dáme lyžicku pikantného džemu a znovu prikryjeme cestom do 2/3 mafinovej formy.
- Pečieme 15-20 minút podľa druhu rúry.
- Servírujeme buď teplé, prekrojené na polocičku s kopčekom zmrzliny alebo ich necháme vychladnúť.
- Prajem Vám všetkým dokonalé maškrtenie bez výčitiek.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára