POTREBUJEME:
Na cesto:
- 250 g polohrubej múky
- 1 ČL kypriaceho prášku
- štipku soli
- 150 g masla
- 125 g práškového cukru
- 2 ČL vanilkového cukru
- 1 vajce
Na potretie a posypanie:
- 50 ml vajcového likéru
- strúhaný kokos alebo jemný kryštálový cukor
POSTUP:
- Do preosiatej múky zmiešanej s kypriacim práškom a so soľou pridáme pokrájané studené maslo , práškový a vanilkový cukor, vajce a vypracujeme cesto.
- Vložíme do mikroténového vrecka a dáme na 30 minút do chladu odpočinúť.
- Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 až 4 mm a vykrojíme stromčeky.
- Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút pri teplote 175°C.
- Ešte teplé natrieme likérom a hneď posypeme kokosom alebo cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára