Urobiť mafiny nie je ťažké. Urobiť dobré mafiny si vyžaduje určitú zručnosť. Možno si poviete, že je to hlúposť. Z vlastnej skúsenosti však viem, že to celkom hlúposť nie je. Napríklad som sa naučila, že cesto na mafiny v žiadnom prípade nemožem mixovať elektrickým mixérom, ale ručne a hlavne jemne.
Takisto je doležité najprv zmiešať suché ingredience a potom pridať tekuté. Aj dĺžka pečenia mafinov je podstatná, nie príliš dlho, aby sme z nich neurobili "sušené slivky" a takisto nie príliš krátko aby sme ich nemali surové.
POTREBUJEME:
Takisto je doležité najprv zmiešať suché ingredience a potom pridať tekuté. Aj dĺžka pečenia mafinov je podstatná, nie príliš dlho, aby sme z nich neurobili "sušené slivky" a takisto nie príliš krátko aby sme ich nemali surové.
POTREBUJEME:
- 1 šálku hladkej múky
- 1 šálku špaldovej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1/2 šálky hnedého cukru
- 2x20g škoricového cukru
- 1 vajce
- 1 šálku mlieka
- 80 g masla
- 4 menšie jabĺčka
- 60 g tmavej čokolády
- 60 g mliečnej čokolády
POSTUP:
- Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na menšie kocky.
- V miske zmiešame všetky suché ingrediencie, múku, prášok do pečiva, pokrájanú čokoládu a cukor.
- Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.
- K vychladnutému maslu pridáme mlieko a vajce.
- Spojíme so suchými ingredienciami.
- Nakoniec pridáme jablká a zamiešame.
- Formu na mafiny si vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- Pripraveným cestom si naplníme mafinové formy a dáme piecť do rúry, ktorú sme si vyhriali na 180° C približne na 30 minút alebo do zlatohneda.
- Po upečení mafiny vyberieme z formy a necháme vychladnúť najlepšie na mriežke.
DOBRÚ CHUŤ
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára