POTREBUJEME
- 150 g tmavej kvalitnej čokolády
- 1/2 šálky masla
- 2 šálky polohrubej múky
- 1/2 šálky hnedého cukru
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL soli
- 2 veľké vajcia
- 1 šálku acidofilného mlieka
- 1 šálku polámanej čokolády (možeme použiť tmavú, mliečnu aj bielu čokoládu)
- Rúru si predhrejeme na 180°C.
- Plech na mafiny si vymažeme maslom a vysypeme múkou.
- Tmavú čokoládu a maslo si dáme do misky a roztopíme v mikrovlnke.
- Zamiešame aby sa maslo s čokoládou spojili a necháme vychladnúť.
- V druhej miske si zamiešame múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
- V strede si urobíme dieru a pridáme vajíčka a acidofilné mlieko.
- Zamiešame aby sa nám všetky ingrediencie pekne spojili.
- Pridáme roztopenú čokoládu s maslom a znovu zamiešame mixérom.
- Nakoniec pridáme čokoládu polámanú na kúsky.
- Vylejeme do mafinovej formy a dáme do rúry piecť na 18 až 22 minút.
- Necháme vychladnúť a servírujeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára