POTREBUJEME:
POSTUP:- 1 pohár zmäknutého masla
- 2 poháre hnedého cukru
- 1 pohár bieleho cukru
- 1/2 pohára arašidového masla
- 6 vajec
- 3 poháre polohrubej múky
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 1/4 ČL sódy bikarbóny
- 1/2 šálky kyslej pochúťkovej smotany
- 1 ČL vanilkového cukru
- Rúru si predhrejeme na 180°C.
- V miske si zmiešame maslo s cukrom a vymixujeme do hladka.
- Pridáme arašidové maslo a postupne po 2 vajcia. Mixujeme.
- Prášok do pečiva si zmiešame spolu s múkou a sódou bikarbónou.
- Túto zmes postupne pridáme do arašidovej zmesi spolu s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom.
- Bábovkovú formu si vymažeme maslom a vysypeme múkou.
- Nalejeme do nej cesto a dáme do vyhriatej rúry piecť.
- Pečieme 70 až 80 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť.
TIP: Či je cesto upečené zistíme tak, že použijeme šparátko, ktoré pichneme do cesta. Ak šparátko vyberieme a nebudeme na ňom žiadna lepkavá hmota znamená to, že cesto je upečené.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára