POTREBUJEME
CESTO
- 400 g hladkej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 200 g práškového cukru
- 125 g masla
- 125 g palmarínu
- 1 citrón
- maslo na vymastenie plechu
- múku na vysypanie plechu
- 1 vajcie na potretie cesta
- 2 balíčky pudingového prášku s príchuťou malina
- 600 ml mlieka
- 7 PL kryštáľového cukru
- 1 biely jogurt (150g)
- 1 malinový jogurt (150g)
- 500 g ríbezlí
- zmes vanilkového a práškového cukru na ozdobenie
CESTO
- Zmäknuté maslo a palmarín zmiešame s múkou, kypriacim práškom a práškovým cukrom.
- Citrón opláchneme horúcou vodou a nastrúhame kôru.
- Nastrúhanú koru a 1 až 2 ČL pridáme k zmesy s múkou.
- Vymiesime cesto.
- Vymiesené cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 30 minút.
- Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním pudingového prášku s mliekom.
- Pridáme cukor a na miernom ohni uvaríme hustý puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť.
- Ríbezle si očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať.
- Po vychladnutí pridáme do pudingu biely a malinový jogurt a ríbezle.
- Z jednej polovice cesta vyvaľkáme plát veľkosti 21x35 a položíme ho na vymastený plech.
- Cesto rovnomerne potrieme ríbezľovo pudingovým krémom.
- Potom vyvaľkáme plát z druhej polovice cesta a pokryjeme pudingový krém.
- Povrch koláča potrieme rozšľahaným vajcom, popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry.
- Pečieme na 170°C približne 40 minút.
- Necháme vychladnúť, potom dáme odležať do chladničky (najlepšie cez noc).
- Pred servírovaním pokrájame na kocky a posypeme vanilkovo práškovou zmesou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára