POTREBUJEME:
- 2 PL masla
- trošku olivového oleja
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 2 hlávky brokolice (ja mám rada keď je polievočka krémová bez zahusťovania múkou)
- 2 menšie strúčiky cesnaku
- 1 zeleninový bujón
- 1 smotanu na varenie
- mlieko
- opečený chlebík alebo krutóny
- tvrdý syr na zdobenie
- vegetu, soľ a čierne korenie na dochutenie
POSTUP:
1. V hrnci si rozpustíme maslo s olivovým olejom.
2. Keď je maslo rozpustené, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme ju do sklovita.
3. Keď je cibuľa opražená, pridáme hlavičky brokolice a dolejeme vodu tak aby bola brokolica pod vodou.
4. Pridáme roztlačený cesnak a zeleninový bujón.Varíme kým nie je brokolica mäkká.
5. Keď máme brokolicu uvarenú, odložíme si 3 až 5 menších hlavičiek nabok a zvyšok rozmixujeme v mixéri alebo ponorným mixérom.
6. Takto rozmixovanú brokolicu prelejeme spať do hrnca, pridáme smotanu na varenie a mlieko. Smotanu a mlieko uz neprevárame len zohrievame.
7. Dochutíme soľou, vegetou a čiernym korením.
8. Servírujeme s opečeným chlebíkom prípadne krutónmi a tvrdým syrom.
Dobrú chuť. ;-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára